Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Fa madáretető - Veréblakótelep

Ár:
8.870 Ft
Fenyőből készült madáretető verebek számára.
Várható szállítás: 2022. szeptember 06.
Elérhetőség: Külső raktáron
Menny.:db

Leírás

Fa madáretető - Veréblakótelep

Ez a csinos fa madáretető a verebek számára készült.

Ki gondolta volna, hogy a verebek egy nap akár el is tűnhetnek a környezetünkből? A nagyipari gazdálkodás, a fakivágás miatt egyre több madárfaj veszíti el természetes élőhelyét és kerül a kipusztulás szélére. A szürke verebek, akiket házi verébként is ismerhetünk, napjainkra gondoskodásra szoruló, védett madarakká váltak.

A verebek rendkívül sok kártevőt pusztítanak el, így lakóhelyünk hasznos madaraiként tarthatjuk őket számon. Segítsen Ön is megóvni ezeket az aranyos madarakat a hideg téli időszakban madáretetők és fészkelők segítségével!


Anyag: Fenyő


Szín: Vörösmahagóni


Méret: 46x30x25cm


Érdekesség: Honnan ered a Veréblakótelep elnevezés?

2008-ban a Magyar Madártani Egyesület átalakította az addig verébmentésre tervezett dúcetetőt és megtervezték a verébmentésre ideális házikót, amely a ,,Veréblakótelep" elnevezést kapta. Ez a faház több egymás mellé épített odúból áll, amelyben a madarak egyszerre több fészekaljat is építhetnek. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 


Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!


Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról! 

Termék címkék: kert, madáretető