Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Elfogadom
Menü

Sokszínű WPC

Sokszínű WPC

 

Figyelve a trendekre és az igényekre, most már nálunk is kaphatóak WPC elemek! Egyre több helyen találkozhatunk WPC-vel hotelek-, éttermek teraszán vagy családi házak kerítésein. Ez az anyag különösen kedvelt lett az elmúlt időszakban, hiszen nem igényel gondozást mégis évekig újszerű hatást kelt, nem utolsó sorban pedig sokszínűsége miatt bárki számára tökéletes opció lehet.

 

Mit kell tudni általánosságban WPC-ről?

A Wood Polymer Composite, azaz WPC, egy olyan anyag, amely faipari rost és műanyag keverékének extrudálásával készül. A legfőbb előnye, hogy a faipari termékekkel szemben sokkal időtállóbb, évekig megtartja a színét és formáját. Ennek eredményeként a WPC-t nem kell évente lecsiszolni vagy festeni, ezért is használják rá gyakran a gondozásmentes kifejezést. A legtöbb WPC anyag el van látva UV védelemmel, ami megakadályozza a szín fakulását, ezenkívül ellenálló a penészre, rovarokra. A kompozit fa akár 15-20 évig is megőrzi a minőségét.

 

Mire lehet felhasználni?

A WPC kifejezés magára az anyagra utal amiből készülhet kerítés-, burkolat-, korlát, lépcsőelem. Felhasználása rendkívül sokrétű, hiszen ugyanazt a WPC elemet felhasználhatjuk a terasz burkolathoz, erkélyhez, medence burkolathoz, falburkolathoz és természetesen kerítés építéséhez is. Webáruházunkban kapható kifejezetten kerítésekhez szükséges WPC oszlop és díszítő elemként, WPC oszlop tető is, amivel igazán feldobhatjuk kerítésünket. Használata nem csak praktikus, hanem látványos is, felszerelése pedig rendkívül egyszerű. Könnyen tudjuk vágni, fúrni vagy kerekíteni egy körfűrész segítségével, rögzítése pedig csavarokkal vagy klipszekkel történik. 

Kattintson és nézzen körül a WPC elemek között!

 

Miért más a nálunk forgalmazott WPC?

Különbséget kell tennünk WPC és WPC között, hiszen a minőség és a hiteles forrás ennél a terméknél is meghatározó. Nem szeretnénk, hogy a szépen kivitelezett kerítésünk minősége idő előtt romoljon. Megeshet, hogy az internetes találatok közül belefuthatunk olyan termékbe amelynek beszerzési helye Kína vagy egyéb ázsiai ország, amely minőségben nem egyezik az Unióban gyártott kompozitokkal. Figyelmeztető jel lehet a termék minőségére ha jelentősen olcsóbb más gyártókhoz képest vagy az említett beszerzési hely. A nálunk forgalmazott termékek megbízható Európai Uniós forrásból származnak. 

Odafigyelünk arra, hogy környezetbarát és újrahasznosított megoldásokat alkalmazzunk, így nálunk ipari fahulladékból és hulladék műanyagból készül a WPC. Továbbá forgalmazott termékeink ÉMI Tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

 

Mi az az ÉMI Tanúsítvány?

Az ÉMI Tanúsítvány egy Európai Műszaki Értékelés amelynek során a termék bevizsgálásra kerül. A vizsgálat tárgya többek között a hajlítószilárdság és hajlítási rugalmassági modulus, ütésállóság, csúszásellenállás, hőtágulás, UV sugárzással szembeni ellenállóképesség, felületi keménység. Amennyiben megbízható forrásból származó terméket szeretne vásárolni mindenképp ajánljuk, hogy vegye figyelembe  mely WPC profilok rendelkeznek ÉMI Tanúsítvánnyal.

Vállaljuk WPC kerítések kivitelezését is! 

Kérjen ingyenes árajánlatot a rendeles@korrektkerites.hu e-mail címen és mi elkészítjük!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: újrahasznosítás wpc