Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Elfogadom
Menü

Útmutató trapézlemezes kerítés építéshez 2.

2022. 03. 12. 00:00:00
Útmutató trapézlemezes kerítés építéshez 2.


Előző cikkünkben hasznos információkat osztottunk meg a trapézlemez kerítésről. Cikkünk második részében az építés folyamatáról olvashatnak, valamint megosztunk pár tippet, hogy mire kell odafigyelni a kivitelezésnél.


Milyen megoldások léteznek a kerítés megépítéséhez?

Igényeinknek és elképzeléseinknek, valamint a határolni kívánt terület adottságainak megfelelően trapézlemez kerítést építhetünk beton lábazati megoldással, acél vagy tömör fa kerítésoszlopokkal. Sík terület körül határolása esetén könnyű dolgunk lesz, azonban ha a terület meredek vagy lejtős a beton lábazatot vagy az oszlopokat lépcsősen kell elhelyeznünk.

 

Mihez van szükségünk a kerítés megépítéséhez?

 

Milyen szerszámokra lehet szükségünk az építéshez?

  • jelölő zsinór (önmetsző csavarok elhelyezéséhez)
  • vízmérték
  • csavarbehajtó
  • pillanatszorító
  • lemezvágó olló (amennyiben a trapézlemez vágást igényel)

 

Hogyan kezdjünk hozzá?

Ha a beton lábazatos megoldást választjuk, akkor először el kell készíteni a lábazatot. Szerencsére ma már léteznek előre legyártott beton lábazati elemek, amelyek jelentősen megkönnyítik és nem utolsó sorban meg is gyorsítják a folyamatot. Nézze meg a kész beton lábazati elemet webáruházunkban!

A másik lehetőség a kerítés megépítéséhez, hogy acél vagy tömör fa oszlopokat használunk. De környezettudatos vásárlóink számára az újrahasznosított, ipari hulladékból készült oszlop is kitűnő megoldás lehet. Ebben az esetben is szükséges az oszlopok megfelelő rögzítése, hiszen nem szeretnénk, hogy egy nagyobb szél vagy vihar következtében az oszlopok elmozduljanak a helyükről. Ezért érdemes minimum a fagyhatárig alábetonozni, ami Közép-Európában 80 cm. Az oszlopokat helyezzük el 2- 2,5 vagy esetleg 3 méterenként, hogy megfelelő biztosítást nyújtson, amelyre a vízszintes zártszelvényt panel magasságtól függően alul-fölül, 1,5 métert meghaladó panel esetében középen is rögzítsük. Ezt követően jöhet a trapézlemez felhelyezése, amelyet csavarbehajtó segítségével önmetsző acél csavarokkal kell rögzíteni. Utolsó lépésként a zárólemez kerül a panel tetejére, amely lehet horganyzott vagy horganyzott-festett.

Fényes felületű trapézlemez Matt felületű trapézlemez

 

Vedd fel a kapcsolatot a KorrektKerítés.hu csapatával és kérj árajánlatot!

Mire érdemes odafigyelni a trapézlemezes kerítés építésekor?

A függőleges síktól való eltérés okozhat némi fejtörést, ezért ha ilyen területet szeretnénk körül határolni, akkor mindenképp figyeljünk oda az oszlopok és trapézlemezek elhelyezésére. 

Ugyancsak probléma lehet, hogyha nincs vagy nem elegendő a beton megtámasztás. Amennyiben hosszútávú megoldásként szeretnénk alkalmazni érdemes megfelelően rögzíteni az oszlopokat.

Probléma lehet ha a rögzítő csavarokat nem megfelelő távolságban helyezzük el vagy nincs megfelelően behajtva. A trapézlemezt minimum 30 centiméterenként kell csavarozni a vízszintes bordához, különben nem lesz megfelelő a rögzítés. A rosszul behajtott rögzítő csavar esetén megszakad a menet és ezáltal a rögzítés megszűnik.

Amennyiben a lemezeket még méretre kell vágnunk, szabnunk ezt tegyük lemezvágó olló segítségével. Veszélyes és a panelt is roncsolhatjuk ha a vágóeszköz nem trapézlemez kerítés vágására való. Sarokcsiszolóval való vágás nem javasolt, az élettartamot rövidíti amiatt, hogy a vágott élnél a festés vagy a horganyzás leég.

 

Kérj ajánlatot tőlünk trapézlemezekre és trapézlemez kerítés építésre!

ÁRAJÁNLATKÉRÉS