Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Elfogadom
Menü

Trapézlemez kerítésléc - Megérkezett az új őrület

2021. 12. 03. 13:18:00

Trapézlemez kerítéslé


Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a trapézlemez kerítéslécek. Ha új kerítés építésen vagy a meglévő, de már rosszabb állapotban lévő kerítésének felújításán gondolkozik és még nem sikerült dönteni, akkor a trapézlemez kerítésléc ideális választás lehet Önnek. Cikkünkben ismertetjük a lemez kerítéslécekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, előnyöket és hátrányokat.


Mi az a trapézlemez kerítésléc?

Olyan kerítésre vágyik, amely hosszú távon megőrzi eredeti minőségét és színét, továbbá nem szükséges gondozni? A trapézlemez kerítésléc kiváló választás lehet, amennyiben egyedi és tartós kerítésre vágyik otthonában.

A trapézlemez kerítésléc strapabíró acélból készült léc, amit kerítés építéshez lehet alkalmazni. Ki lehet váltani vele a fát, a műanyagot, a betont, a téglát vagy követ. 

Napjainkban, köszönhetően a modern technológiáknak és kreatív tervezőknek, számos kiváló termék jelent meg a piacon, amiből a kerítésünket építhetjük. A legfontosabb szempontok, kritériumok a kerítés alapanyagának kiválasztása során a tartósság, a megfelelő ár-érték arány, és a gondozásmentesség szokott lenni. A lemez kerítés deszkák teljes mértékben megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, ezért mindenképpen érdemes fontolóra venni őket, amikor a különböző kerítés anyag alternatívákon gondolkozunk. 

A lemez kerítés deszkák esztétikus íves kialakítással készülnek, így egyszerre tükrözik a letisztult, klasszikus, valamint a modern vonalat. A számos színben és kívánt hosszúságban elérhető lemez kerítéslécek modern megjelenésüknek köszönhetően szinte bármilyen környezetbe beilleszkednek. Gondozásmentes és modern megoldást kínálnak mindazoknak, akik szeretik a letisztult, modern megjelenést, ugyanakkor nem szeretnének hatalmas összegeket elkölteni a kerítés építésre vagy felújításra. 

A kerítés építés szabályaival kapcsolatos cikkünkben ismertettük a kerítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Sok település önkormányzata előír szabályozásokat és korlátozásokat, például, hogy zárt kerítést nem lehet akárhol építeni. Ha a trapézlemez kerítés teljes mértékben elnyerte tetszésünket, akkor a zárt fém panelek helyett az is egy opció, ha inkább acél kerítésléceket vásárolunk, amikkel sokkal nyitottabb kerítés építhető, mint a tömör panelekkel. 


Mire tudom felhasználni a trapézlemez kerítés deszkát?

A trapézlemez lécek olyan kerítés elemek, amikkel tartós, karbantartást nem igénylő, öntisztító lemez kerítés készíthető. Segítségükkel egyszerűen és gyorsan építhető függőleges és vízszintes trapézlemez kerítés is. Elsődleges felhasználási területük a kerítés építés. Amennyiben tetőfedéshez vagy kisház építéshez keres trapézlemez alapanyagot, válassza a hagyományos fém szendvicspaneleket.

Változatos megjelenésük miatt lakossági és ipari felhasználásra egyaránt tökéletesek. Családi ház kerítés építéséhez, ipari vagy üzleti terület elkerítéséhez is remek választás a többi alternatíva mellett. 

Tetőfedéshez próbálja ki a T20 trapézlemezt. A kínálatot itt tudja megtekinteni.


Milyen előnyökkel rendelkezik a trapézlemez kerítésléc?

Számos előnnyel rendelkezik, amiért érdemes lehet mellette dönteni más kerítés anyagokkal szemben:

 • Tartós és gondozásmentes

 • Esztétikus végeredményt nyújt

 • Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik

 • Egyszerűen használható és csak néhány kiegészítő szükséges a szereléshet

 • Szinte bárhol megállja a helyét

 • Mindenki megtalálja a maga kedvenc színét a kínálatok között

 • Nem rothad, nem töredezik, és nem reped meg az idő múlásával

 • Ellenáll a különféle időjárási viszonyoknak

 • Nem szükséges csiszolni és festeni, mint például a fát

 • Modern és stílusos megjelenésű, sosem megy ki a divatból 

 • Időtálló bevonattal rendelkezik, ami még UV álló is

 • Akár egy Youtube videó alapján össze lehet állítani a kerítést

 • Annyira egyszerű a használata, hogy szakember sem kell hozzá, hogy felszerelje

 • Egyedi méretekben elérhető, így mindenkinek kiszolgálja az igényeit

 • Rendkívül strapabíró acéllemezből készül, ami mellesleg újrahasznosítható

 • UV és időjárásálló felület

 • Nincs veszteség, mivel egyedi méretre gyártva érkezik meg hozzánk


Mennyire tartós a lemez kerítésléc? 

A trapézlemez kerítéslécek rendkívül strapabíró és időtálló alapanyagból készülnek, így hosszú távon biztosítanak esztétikus végeredményt. A speciális gyártási technológiának köszönhetően olyan bevonat kerül a lemezekre, ami tartósan gyönyörű színt ad a léceknek és gondozásmentessé teszi őket. 

Képzelje csak el, hogy milyen sok időt és energiát meg lehetne spórolni azzal, ha nem kell pár évente újra festeni és lecsiszolni a kerítését. A hagyományos kezeletlen fa kerítéselemek idővel megrongálódhatnak a környezeti tényezők hatására. Leggyakrabban a nedvesség és a különböző mikroorganizmusok elszaporodása miatt kezdődik el a fa rothadása, ami pedig rövid időn belül a fa kerítés élettartamának végét jelenti. A fa kerítést favédőszerrel szükséges kezelni, hogy megelőzzük az idő előtti károsodást. 


Fahatású lemez kerítésléc

Ráadásul az sem árt, ha 2-3 évente lecsiszoljuk és átfestjük a fát, ha szeretnénk igényes kerítést a kertünkben. A trapézlemez lécekkel az évenkénti festés és karbantartás kellemetlenségei elkerülhetők. Nem kell többé tartania a lepattogó festéktől vagy a faanyag rothatásától.


Mennyibe kerül a trapézlemez kerítés deszka kerítés?

A trapézlemez kerítéslécek hasonló árban kaphatók a piacon. Kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, megfizethető alternatívát nyújtanak kerítés építéshez. Az árakat jellemzően folyóméterben szokták megadni a forgalmazók. A lécek szélessége fix, a hosszúságuk pedig változó. 

A kerítésrendszerekkel foglalkozó szakemberek pontosan tudják, hogy nem mindenki engedheti meg magának a mai világban, hogy sok időt igénylő, drága kerítést építsen az otthonában. Éppen ezért tudatosan törekszenek manapság arra, hogy olyan kerítés építéshez használható alternatívákat fejlesszenek, amik pénztárcabarát megoldást kínálnak a fogyasztóknak, tartósak és szépek is. Nem kell több havi fizetését feláldoznia, ha igényes és gondozásmentes kerítést szeretne. A trapézlemez kerítésléc mellett szuper alternatíva az újrahasznosított műanyag kerítésléc, a WPC kerítés vagy a rozsdamentes 3D fém táblás kerítés is. Kijelenthető, hogy ár és minőség tekintetében mindenképpen ésszerű befektetésnek bizonyul a lemez kerítésléc vásárlás. 

Kérjen tőlünk ajánlatot még ma kerítés építésre. Mi az Ön által elképzelt költségvetéshez igazodunk.


ÁRAJÁNLATKÉRÉS


Milyen színekben és méretekben érhető el a lemez kerítésléc?

A lemez kerítéslécek változatosan színekben kaphatók. A legnépszerűbb trapézlemez színek:

 • Famintás aranytölgy

 • Famintás dió

 • Csokoládébarna (RAL 8017)

 • Modern tölgy

 • Antracitszürke (RAL 7016)

 • Tűzvörös (RAL 3000)

 • Mélyfekete (RAL 9005)

 • Erdeifenyőzöld (RAL 6028)

 • Oxidvörös (RAL 3009)

 • Rézbarna (RAL 8004)

 • Barnásvörös (RAL 3011)

 • Szürkésbarna (8019)

 • Szürkésfehér (RAL 9002)

 • Fehéralumínium (RAL 9006)

 • Homoksárga (RAL 1002)

A famintás lemez kerítés deszka segítségével gyönyörű fahatású kerítés készíthető. Talán ez a fa hatású lemez kerítés mostanában a legdivatosabb, mivel élethű fa hatást kölcsönöznek az egyébként nem fa anyagú kerítésnek. Egy vagy két oldalon festett lemez kerítéslécek nem csak esztétikusak, hanem öntisztulók is, tehát semmilyen karbantartásra nincs szükségük.


Mennyire bonyolult a lemez kerítésléc felszerelése?

Gondolta volna, hogy a trapézlemez kerítéslécekkel mindössze fél nap alatt bekeríthető egy átlagos méretű családi házat? Nem viccelünk! Ha többen is dolgoznak a kerítésen, akkor kevesebb, mint fél nap alatt is elkészíthető a kerítés. A felszerelés azért ennyire gyors, mert kevés eszközzel kell dolgozni, és egyszerű felszerelési technikát kell alkalmazni. Mondhatni, ez az egyik leggyorsabban felépíthető kerítés típus. 

A léceket erős fa vagy fém tartószerkezetre, vízszintes vagy függőleges irányban lehet felszerelni. A rögzítéshez egyszerű önmetsző csavarokra van szükség, de igény szerint szegecsekkel is megoldható. A kiegészítő rögzítők színét érdemes a kerítéslécek színéhez igazítani, mert úgy sokkal esztétikusabb lesz a végeredmény. Ezt a vásárlás során érdemes figyelembe venni.


Hogyan érdemes tárolni a trapézlemez kerítésléceket?

Ha a kerítésléceket nem azonnal szeretnénk felhasználni a vásárlást követően, akkor a következő szempontokra szükséges ügyelni a tárolás során, nehogy megsérüljenek a lécek. 

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a minőségi trapézlemez kerítéslécek alapanyaga acél, így rézzel nem érintkezhetnek a tárolás ideje alatt! 

Az acél termékek alapvetően strapabírók, de külső fizikai sérülések előfordulhatnak, ha óvatlanul pakoljuk le a lemezeket a szállító autóról. Karcolást okozhat az, ha a pakolást során láncokkal vagy kötelekkel és nem kesztyűs kézi erővel végezzük. Arra is érdemes figyelni, hogy a lemezeket ne csúsztassuk el, óvatosan helyezzük őket a kívánt helyre.

Horpadás, meghajlást eredményezhet az, ha véletlenül rálépünk az egyébként rossz helyre elhelyezett lécre, vagy járművel véletlenül ráhajtunk - ez utóbbi a telephelyi tárolásoknál, ahol gyakran közelekdnek kisebb-nagyobb járművek, gyakran megesik. Fontos, hogy olyan helyen tároljuk a léceket, ahol könnyen észrevehetők, és nincsenek kitéve hasonló veszélynek. 

A lemezeket mindenképpen száraz és jól szellő helyen tároljuk, hogy megóvjuk őket a páralecsapódás okozta nedvességtől. Elővigyázatosságból érdemes a lemezeket megdöntve tárolni, hogy az esetlegesen mégis lecsapódó pára lefolyhasson a lemez felületéről.

A lemezeket egy hónapon belül fel kell használni, mert egy idő után a felület károsodik. Elszíneződés, foltosodás, penészedés jelenhet meg, amelyre garanciát a gyártók nem fognak érvényesíteni.

Az utasítások betartása elengedhetetlen. Ha már kifizettük azt az adott összeget a termékekért, ne okozzunk magunknak felesleges anyagi kárt a figyelmetlenségünk miatt!